2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fiúcsapat kapta a legtöbb jelölést

Közétették a Brit Awards könnyűzenei díjak 2008. évi jelöltjeinek névsorát. A legtöbb jelölést a nemrégiben visszatért egykori fiúcsapat, a Take That, továbbá Mika és Leone Lewis kapta. A hétfőn bejelentett jelöltek közül a győzteseknek a díjakat február
2008. január 15. kedd 11:02 - Hírextra

A Take That egyebek közt a legjobb együttes és a legjobb album trófeáját viheti el. A zenekar 2006-ban alakult újjá, nemrégiben sikeres európai turnét fejezett be.

Négy jelölést kapott Leona Lewis énekesnő, köztük a legjobb szólista, a legjobb album, a legjobb kislemez és az év felfedezettje kategóriában. A 4 jelölést kiérdemlő Mika a legjobb férfi szólista, a legjobb album, a legjobb kislemez, az év felfedezettje kategóriákban érdekelt.

Három-három jelölést kapott Mark Ronson énekes és producer, Kate Nash énekesnő, valamint az Arctic Monkeys és a Kaiser Chiefs.

A szakemberek máris találgatják, hogy a popos Take That vagy inkább a rockos Arctic Monkeys és Kaiser Chiefs nevethet-e majd a végén a brit együttesek között.

Nem kis meglepetés, hogy Amy Winehouse, aki tavaly óriási sikert ért el Back to Blacks című albumával és hat Grammy-jelölést is begyűjtött, ezúttal nem szerepel a jelöltek között. De hiányzik közülük az új albumával a héten brit és amerikai listát vezető Radiohead is.

A Brit Awardsra jelöltek nemzetközi sztárokat is. A legjobb férfi énekes díjára pályázik Bruce Springsteen, Kanye West és Timbaland. A nők között is csupa nagyágyú található: Alicia Keys, Rihanna, Kylie Minogue, Feist és Björk. A legjobb nemzetközi csapat díjáért az Arcade Fire, a Foo Fighter, az Eagles, a White Stripes van versenyben. A legjobb nemzetközi album jelöltjei között szerepel az Arcade Fire és az Eagles mellett Kylie Minogue új korongja.

A zene területén kifejtett tevékenységéért különdíjjal jutalmazzák Paul McCartneyt.

A díjkiosztón már biztos a Kaiser Chiefs, Kylie Minogue, Mark Ronson, Mika és Rihanna fellépése. A gálát Paul McCartney fellépése zárja majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását