2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sugározzunk harmóniát!

A zöld hatása rendkívül összetett, hiszen két szín keveréke, a kék és sárga tónusé. Alapvetően a növények jutnak róla eszünkbe, melyek életadó oxigént termelnek. Aki zaklatott, ösztönösen is a természetbe vágyik, ahol a mindent körülölelő zöld környezet k
2008. január 13. vasárnap 21:41 - Hírextra
A zöld a gyógyítás színe is egyben, a kórházak falai, az orvosok és asszisztensek ruhái gyakran ebben a színben pompáznak. A fényterápia sebek fertőtlenítésére, gyulladáscsökkentésre használja, de a vérkeringésre is jótékony hatással van, a magas vérnyomást csökkenti.

A sötétzöld elegáns és intellektuális benyomást kelt, az átlagfeletti elmével megáldott zsenik kedvelt színe. Ugyanakkor a méregre és a pénzre is asszociálunk, amikor a sötétebb tónusokat pillantjuk meg. A féltékenységet a zöldszemű szörnyeteg metaforával társítjuk, míg a zöldessárga a betegségek színe.

Az éretlenség és naivitás kifejezője is, amely valószínűleg a növényekhez kapcsolható, hiszen a gyümölcsök is zöldek, mielőtt megérnek, és a virágok pompázatos színei is a zöld alól bújnak ki. Rendkívül jó hatással van a szemre, ezért ha panaszaink vannak a látásunk miatt, ajánlott sokat nézni növényeinket vagy egy kellemes, zöldre festett falat.

A csakrák közül a szívcsakra viseli ezt a színt, ha pedig az aurában érvényesül a zöld, tulajdonosa gyógyító energiákkal telített. Minél erőteljesebb a zöld az őt körülvevő energiaburokban, annál erősebb gyógyító képessége. Állásinterjúkra, vizsgára is ajánlott zöldet viselni, de csak akkor, ha nem túlzottan feltűnő és rikító árnyalatot választunk.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását