2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A rendőrök panaszait elutasította az ügyészség

Elutasította az ügyészség a Zsanett-ügyben hozott, nyomozást megszüntető határozat ellen benyújtott panaszokat, amelyeket az ügyben meggyanúsított rendőrök közül ketten, illetve védőik fogalmaztak meg - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség szóvivő
2008. január 10. csütörtök 16:08 - Hírextra

Varga Gergely tájékoztatása szerint a panaszok részben az ügyészségi határozat egyes megállapításait kifogásolták, részben pedig azt, hogy a vesztegetés ügyében bizonyíték hiányában mentették fel őket.

A Fővárosi Főügyészség megállapítása szerint a sértett állításával szemben nem volt kétséget kizáróan bizonyítható a vesztegetés bűntettének elkövetése, illetve a gyanúsítottak védekezése sem volt egyértelműen cáfolható - indokolta az ügyészségi döntést a szóvivő.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a sértetti képviselő panaszát mikor bírálja el az ügyészség, Varga Gergely azt mondta: a határidő a közeljövőben jár le, addig döntés fog születni az ügyben.

Az úgynevezett Zsanett-ügyben december 10-én szüntette meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: az erőszakos közösülés bűntette miatt indult eljárást bűncselekmény, míg a vesztegetés bűntette miatti eljárást "bizonyítottság hiányában".

Az eljárás azt követően indult, hogy E. Zsanett azt állította: tavaly május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével. Az iratismertetés ebben az ügyben december 3-án kezdődött meg.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is. A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét. A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr: amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nem volt személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását