2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Letartóztatják a vasszékes bírósági randalirozót

Az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését annak a férfinak, aki a Pest Megyei Bíróságon kedden bántalmazott két bírót és egy ügyvédet - mondta az MTI érdeklődésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Fazekas Géza tájékoztatása
2008. január 9. szerda 12:04 - Hírextra
Hozzátette: a bírák és az ügyvéd sérüléseinek pontos mértéke még vizsgálat tárgya, ha kiderül, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, a súlyos testi sértés bűntette is felmerülhet.
Szólt arról is, hogy a gyanúsított elmeállapotának vizsgálatára szakértő kirendelésére van szükség.
Kedden Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bírákat és egy ügyvédet bántalmazott egy polgári peres tárgyaláson az ügyfél a Pest Megyei Bíróságon. A férfit még kedden őrizetbe vették.

Lomnici Zoltán tájékoztatása alapján a férfi előzmények nélkül, váratlanul felkapott egy fémlábú széket és azzal nagy erővel a tanácselnök felé sújtott. A mellette ülő bíró megpróbálta félretolni a széket - ő az, aki a kezén zúzódásos sérülést szenvedett - és sikerült elérnie, hogy a támadó nem tudta fejen ütni a tanácselnököt. Azonban így is ütés érte a nőt, akinek a válla valószínűleg, az egyik ujja bizonyosan eltörött.

Ezt követően az ügyvédnő próbálta meg a további támadást megakadályozni, mire az ügyfele fejen ütötte. Ennek következtében az ügyvéd fejbőre felrepedt. A történtek miatt Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter találkozót kezdeményezett a főbíróval, hogy minél gyorsabban hatékony megoldást keressenek az ilyen erőszakos tettek megelőzésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását