2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A világ legnagyobb TV-je

A világ legnagyobb HD (High-Definition) plazmatévéjét mutatta be a Panasonic a Las Vegas-i Szórakoztató-elektronikai Szakkiállításon (CES). A 150 colos, azaz 381 centiméter képátlójú plazmaképernyő 8,84 millió képpont megjelenítését teszi lehetővé.
2008. január 8. kedd 14:00 - Hírextra

Az új képernyő kilenc darab 50 colos, (127 centiméteres) képátlójú tévé képernyőjével egyezik meg, az áráról azonban még nem közöltek részleteket.

Eddig a japán vállalat legnagyobb plazmatévéje a 103 colos (262 centiméter képátlójú) változat volt, amely a megjelenéskor 70 ezer dollárba (több mint 12 millió forintba) került.

A Matsushita elektronikai cégcsoporthoz tartozó Panasonic egy 42 colos energiatakarékos panelt is bemutatott, amely a korábbi típusokkal megegyező fényerővel rendelkezik, azonban csak feleannyi energiát igényel, s szintén újdonság az 50 colos ultravékony kijelző, amely mindössze 2,5 centiméter vastag.

Az Egyesült Államokban egyre többen cserélik le régi katódsugárcsöves televíziójukat a nagyságrenddel nagyobb felbontású, HD-adások vételére alkalmas készülékekre, ezért jól megy a plazma- és az LCD-televíziók eladása.

Internetre kapcsolható készülékeivel a Panasonic a YouTube-videók közvetlen elérését kívánja lehetővé tenni, az új Vieara HDTV-sorozatával pedig már a Google fotókezelő oldala, a Picasa is hozzáférhető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását