2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ennyi gyerek még sosem született

Még soha nem született annyi gyermek Berlinben, mint tavaly. A hétfőn nyilvánosságra hozott hivatalos statisztika szerint 2007-ben a születések száma a német fővárosban mintegy 5 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az elmúlt évben - január és au
2008. január 7. hétfő 14:15 - Hírextra

Az adatokból kitűnt az is, hogy a születésszám növekedése tekintetében az önálló tartománynak számító Berlin élen járt a német tartományok sorában. A főváros kerületeinek versenyét pedig "utcahosszal" Charlottenburg nyerte, ahová tavaly valóságos "bébiboom" köszöntött be.

A festői szépségű, történelmi kastélyáról híres negyedben az elmúlt évben 1556 gyermek született, jóval több, mint a többi berlini kerületben. Szakértők szerint a születések kimagasló száma nem azzal magyarázható, hogy a várandós édesanyák más negyedekből a terhesség utolsó napjaiban Charlottenburgba utaztak volna szülni. Az ok sokkal inkább abban rejlik, hogy a városrész hosszabb ideje a fiatalok, illetve a fiatal családok negyede, amely kitűnik parkjaival, házaival, illetve lakásaival, még akkor is, ha ez utóbbiak nem tartoznak a legolcsóbbak közé. S a negyed mind a mai napig vonzza a fiatalokat.

Amúgy a kerület hivatalos hatóságai is minden tőlük telhetőt megtesznek Charlottenburg vonzerejének növelése érdekében. Az elmúlt években ugyanis az óvodák, az iskolák és a különböző sportolási lehetőségek olyan hálózatát építették ki, ami egyedülállónak számít még országos méretekben is. Az általános iskolákban bevezették az egésznapos "napközis" rendszert, s ebből egyfajta sikermodell lett Németországban.

A charlottenburgi szülőklinikákon értesülések szerint ezekben a napokban sincs szabad ágy. S a kemény hideg ellenére zsúfolásig vannak a játszóterek, ahol kisebbnél kisebb gyermekek tucatjai tologatják játékaikat, miközben fiatal szülők forró kávéval kezükben büszke tekintettel gyönyörködnek az apróságokban.

Charlottenburg sikere ellenére a többi berlini negyednek sincs szégyenkezni valója. A marzahniak, a neukölniek vagy épp a pankowiak a születések érdekében ugyancsak megtették a magukét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását