2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Fidesz választ vár a honvédelmi tárcától

A honvédelmi minisztertől vár választ a Fidesz arra a kérdésre, hogy ki tiltotta meg az egészségbiztosítási törvényről szóló civil tanácskozás megtartását a MÁV Kórházban. A Honvédelmi Minisztérium (HM) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a döntést Szilvásy
2008. január 4. péntek 19:54 - Hírextra
"Igaz-e, hogy az Ön közvetlen irányítása alatt lévő központban diktatúrákra emlékeztető módon, felsőbb utasításra tiltottak be egy olyan szakmai rendezvényt, amelyen valószínűleg nem a kormánynak tetsző véleményt fejtettek volna ki a résztvevők?" - tette fel a kérdést Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő Szekeres Imre honvédelmi miniszternek címzett levelében, amelyet az MTI-hez is eljuttattak.

A képviselő arra is választ vár Szekeres Imrétől, hogy a tanácskozás betiltásáról ő, vagy a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter Szilvásy György testvére, Szilvásy István, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) főigazgatója döntött.

Az ellenzéki párt szerint "a kormány semmibe veszi az embereket, fittyet hány a szakszervezetek, a szakmai szövetségek és a civil szervezetek álláspontjára, és most már nem átall rossz emlékű, diktatúrákban szokásos eszközöket bevetni a vele egyet nem értőkkel szemben".

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal szervezője közleményében arról tájékoztatta az MTI-t: a "kormány illetékesei csütörtökön megtiltották", hogy a civil szervezet országos tanácskozást tartson a budapesti MÁV Kórházban a december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szembeni társadalmi ellenállás megszervezéséről.

A HM arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem a honvédelmi miniszter tiltotta meg, hogy a Magyar Szociális Fórum–Szociális Kerekasztal országos tanácskozást tartson a budapesti MÁV Kórházban. A döntést Szilvásy István, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója hozta meg.

Mint a közleményben írták, a főigazgató nevében eljáró helyettese, Grósz Andor dandártábornok azért nem engedélyezte a tanácskozás megtartását, mert a volt MÁV Kórházat is magában foglaló Állami Egészségügyi Központ a hatályos jogszabályok rendelkezései értelmében semmilyen politikai célú rendezvényt nem támogathat.

A honvédelmi miniszter a főigazgató által meghozott döntéssel egyetért - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását