2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vakcina kokainfüggőség ellen?

Klinikai próbák alatt áll a kokainfüggőség elleni vakcina, amelyet két houstoni kutató fejlesztett ki több mint tíz év alatt.
2008. január 3. csütörtök 15:54 - Hírextra

A készítmény az immunrendszerre hatva megakadályozza, hogy a kokain mámort idézzen elő, ezáltal a páciens számára közömbössé válik a drog, és le tud mondani róla.

A vakcina működésének lényege, hogy az immunrendszert képessé teszi az amúgy túl piciny kokainmolekulák felismerésére és megtámadására.

A Baylor College of Medicine két kutatója tavaly decemberben kérvényt nyújtott be az amerikai élelmiszer- és gyógyszer-engedélyezési hatóságnak (FDA), hogy tavasszal több kórházban is kipróbálhassa a gyógyszert, de egyelőre nem érkezett válasz.

Valószínűleg ez lenne az utolsó akadály a vakcina bevezetése előtt, ám egyes szakemberek kifejezték kételyüket, mondván, nem szabad vérmes reményeket fűzi egy efféle gyógyszerhez, mivel egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben hatékony lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását