2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hordozható MP3-lejátszók tesztje

Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb - ezt a tanulságot lehet leszűrni a Kosár fogyasztóvédelmi magazin munkatársainak felméréséből, amelyben az MP3-lejátszókat tesztelték.
2008. január 3. csütörtök 15:50 - Hírextra

A vizsgálatba bevont 15 típus mindegyikéről megállapították, hogy kézreálló, könnyen hordozható kis masinák, hiszen többségük tömege alig éri el az 50 grammot és a legnehezebb akkora, mint egy átlagos méretű mobiltelefon. Működésüket, szolgáltatásaikat tekintve azonban sokfélék - olvasható a Kosár magazin decemberi számában.

Az egyik, igen borsos árú (56 800 forintért kapható) típus már a teszt elején elvérzett, mert a szabványban megengedettnél jóval nagyobb, és így a hallásra káros a maximális hangereje. Az apró készülék 115 decibellel szól, míg egy légkalapács 100-zal!

Ha egy készülék a hangminőségre közepest vagy annál rosszabb jegyet kapott, akkor a végminősítése sem lehetett jobb, hiszen ez az egyik legfontosabb szempont volt a tesztelés során. Ha az akkumulátor vagy az elemcsere nem volt lehetséges, akkor fél pontot levontak az üzemelés pontszámból.

Ha a "kezelhetőség" kategóriában a lejátszó csak elégtelen bizonyítványt kapott, akkor a végminősítés sem lehetett jobb, mint elégséges - olvasható a magazinban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását