2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nemcsik Zsolt évértékelése - HANGOSHÍR!

Idén októberben szentpétervári vívó-világbajnokságon aranyérmes lett a magyar férfi kardcsapat. A döntőben 45-43-ra nyert a franciák ellen. Ezt megelőzően 1998-ban, a svájci La Chaux-de-Fonds-ban győzött legutóbb a magyar válogatott.
2007. december 28. péntek 15:36 - Hírextra
Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású együttes az év végi Sportcsillagok szavazáson csapatban az első helyen végeztek. Az Európa-bajnok női asztalitenisz csapatot előzte meg. A harmadik helyen a Kozmann György-Kolonics György kenu kettes végzett.

A férfiak között Talmácsi Gábor motorversenyző nyert, aki idén gyorsasági motoros világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es kategóriában. A másodiknak Horváth Viktor öttusázót, míg harmadiknak Kulcsár Krisztián kardvívót szavazták meg a sportújságírók.

Szávay Ágnest lett az év női sportolója. A fiatal teniszező először kapta meg a díjat. A második helyen Kovács Katalin kajakozó, míg a harmadikon Csomor Erika triatlon-bajnok végzett. A tavalyi győztes Nagy Tímea idén nem került be a legjobbak közé.

Az edzők között Kuhárszky Zoltán, Szávay Ágnes edzője végzett az élen. Őt követi a tavalyi első, zsinórban hatszoros győztes Fábiánné Rozsnói Katalin, a női kajakosok edzője. A harmadik helyen Kulcsár Győző vívóedző végzett.

A szövetségi kapitányoknál a tavalyi győztes, Angyal Zoltán nyerte a díjat. A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya ezzel ötödjére érdemelte ki az elismerést. A szavazás második helyezettje Kemény Dénes, a férfi vízilabda, a harmadik pedig Nébald György, a vívók kapitánya lett. A negyedik helyen Várhidi Péter, a magyar labdarúgó válogatott kapitánya végzett.

A szövetség emellett posztumusz év sportolója díjat ítélt Puskás Ferencnek és Papp Lászlónak is, akik életükben sohasem kapták meg az elismerést.

A Pont FM Rádió, SportPont műsorának Nemcsik Zsolt értékelte a 2007-es évet.

Ketté kell választani az évet. Az első fele nagyon nem sikerült, elkezdődött az olimpiai kvalifikáció és nem ment úgy a szekér, ahogy vártuk volna. Nem álltunk jól, többen le is írtak minket. Akkor jött ez a világbajnokság, amit nagyon komoly teljesítménnyel sikerült megnyernünk, és ez mindent a visszájára fordított. Minden jó, ha a vége jó és ebben az évben erről beszélhetünk. Csodálatos évet tudhatunk magunk mögött.

Pont FM: Azért nem lőttetek el minden puskaport az olimpia előtt?

Remélem, hogy nem. Kettős feladatunk van, először még ki kéne jutni az olimpiára, mert nekünk még az sem 100 százalék, hogy ott vagyunk. Az év első felében, úgy márciusig bezárólag ez lesz a feladat, és utána kell majd tisztességesen felkészülni az olimpiai játékokra. Úgy gondolom, hogy ez ebben a csapatban már benne van, megmutattuk, hogy akár nyerhetünk is Pekingben. Nagyon kemény és kiegyenlítődött a mezőny, úgyhogy ígérni nem tudunk, de mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk és minél jobban szerepeljünk.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását