2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Drogfogás Kaposvárott

Jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le a rendőrök egy kaposvári és egy fővárosi terjesztőnél - közölte Herke Tamás ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtökön, Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján.
2007. december 27. csütörtök 13:00 - Hírextra

A lefoglalt drog - mennyiségét tekintve - Somogy megyében rekordnak számít, és országosan is kiemelkedő, forgalmi értéke meghaladja a kétmillió forintot - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

Tájékoztatása szerint a Kaposvári Rendőrkapitányság lakossági bejelentés alapján rendelte a nyomozást kábítószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A bevetési alosztály részvételével december közepén, valamint karácsony előtt fogtak el egy kaposvári és egy budapesti terjesztőt, jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

Elsőként a kaposvári V. Balázs került rendőrkézre. A 27 éves, büntetlen előéletű vállalkozó gépkocsijában, majd a lakásán tartott házkutatáskor 427darab ecstasytablettát, 2 gramm kokaint, továbbá 41 gramm speedport találtak a rendőrök.

A férfi kihallgatása során bebizonyosodott, hogy kábítószer-kereskedéssel foglalkozik, a drogot egy budapesti, országos terjesztéssel foglalkozó személytől vásárolja.

A vallomás alapján fogták el a budapesti rendőrök segítségével T. Gábor 35 éves budapesti lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy V. Balázsnak több alkalommal kábítószert adott el. A terjesztőtől 680 darab ecstasytablettát foglaltak le.

Herke Tamás a most rendőrkézre került drogterjesztőkkel kapcsolatosan elmondta: mindketten beismerő vallomást tettek, hozzátéve, hogy maguk is fogyasztók. Megjegyezte: ez utóbbit még ellenőrizni fogják, ugyanis a bűnözők jól tudják, hogy ez enyhítő körülménynek számít.

Közölte: az ügyben további gyanúsítottakat hallgatnak ki, amelynek során arra vonatkozóan is gyűjtik az adatokat, hogy bűnszervezetben követték-e el a bűncselekmény. Ha a vizsgálat során erre fény derül, akár 15 év büntetésre is számíthatnak a kábítószer-kereskedők - tette hozzá a bűnügyi igazgató.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását