2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nincs fennakadás

Nem okoz fennakadást a beutazók forgalmában a letenyei horvát-magyar határátkelőnél, hogy a schengeni övezethez való csatlakozással változott a Magyarországra való belépés feltétele. Utasokat emiatt nem kellett visszafordítani - tudta meg szombaton az MTI
2007. december 22. szombat 21:45 - Hírextra

December 21. után a horvát állampolgárok személyi igazolvánnyal léphetnek be - továbbra is - Magyarországra és ezzel együtt a schengeni övezetbe, de a beutazást igazoló kötelező pecsételés miatt betétlapot is kell hozniuk. Ezt az ingyenes dokumentumot a horvát rendészeti szervek a határon, az első kilépéskor töltik ki és adják át állampolgáraiknak.

A legnagyobb forgalmú horvát-magyar átkelőn, a most már schengeni külső határnak számító Letenyén az elmúlt napokban nem okozott gondot a változás, senkit nem kellett visszafordítani a betétlap hiánya miatt - mondta el a távirati iroda megkeresésére a határőrizeti kirendeltség vezetője. Kővágó Károly szerint a horvátok kiterjedt információs kampányt folytattak az utóbbi időkben, így mindenkihez eljuthatott a változásokról szóló hír.

A kirendeltségvezető úgy tapasztalta: a letenyei átkelőn a horvát állampolgárok többsége mostanáig inkább a személyi igazolványát használta a magyarországi belépéshez, a gyakorta utazók útlevele ugyanis hamar betelt pecsétekkel. A csütörtök óta érvényes szabályok miatt némiképp csökkent a személyi igazolvánnyal érkezők száma, de nagyjából az utasok fele továbbra is ezzel a dokumentummal és hozzá már a betétlappal jelentkezik a magyar határőröknél.

Kissé csökkent is az elmúlt két napban Letenyén a horvát beutazók száma, de ez nem annyira a szabályváltozásoknak köszönhető, hanem inkább annak, hogy már lezajlottak a karácsonyi bevásárlások - összegezte a tapasztalatokat Kővágó Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását