2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Benelux vébé?

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságra 17 millió eurós költségvetéssel pályázik Belgium és Hollandia közösen. A két ország fele-fele részben állná a kiadásokat. Amint Alain Courtois, a belga pályázati bizottság vezetője elmondta: országában elsősorban a mag
2007. december 21. péntek 11:02 - Hírextra
Hangsúlyozta, féltucat belga város mutat érdeklődést, hogy meglévő stadionját kibővítse vagy újat építsen.

"Ez nélkülözhetetlen, mert máskülönben a nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket Hollandiában kellene megrendezni, ott ugyanis a rotterdami és az amszterdami stadion is jóval nagyobb befogadó képességű, mint a mi létesítményeink" - tette hozzá.

Courtois megjegyezte: mivel a 2010-es tornának a Dél-afrikai Köztársaság, a 2014-esnek pedig Brazília ad otthont, szerinte Európának több mint 50 százalék az esélye a vb-rendezésre.

"A 2000-es Eb-vel már bebizonyítottuk, hogy mi, közösen képesek vagyunk magas színvonalon lebonyolítani egy rangos eseményt!" - fogalmazott.

A belgák és a hollandok mellett az angolok, a kínaiak, az amerikaiak, az oroszok és az ausztrálok tervezik, hogy pályáznak a 2018-as vb megrendezésére. A nemzetközi szövetség 2011 decemberében dönt a helyszínről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását