2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tárgyalnak a 4-es metróról

Csaknem kétórás vita után fogadta el a Fővárosi Közgyűlés ez évi utolsó, kétnaposra tervezett ülésszakának csütörtöki nyitónapján a napirendjét.
2007. december 20. csütörtök 12:25 - Hírextra

Az eredetileg kiküldött 40 előterjesztést pót- és helyszíni javaslatok tucatjával egészítették ki. Ennek kapcsán a kormánypártiak leszavazták Hock Zoltán MDF-frakcióvezető azon indítványát, hogy januártól helyszíni előterjesztés csak rendkívül sürgős esetben kerülhessen a testület elé. A fideszesek nem vettek részt a szavazásban.

Wintermantel Zsolt (Fidesz) indítványára napirendi pontként tárgyal a közgyűlés az eredetileg csak tájékoztatóként szereplő 4-es metró beruházási helyzetéről. Nem vették napirendre a fideszes György István helyszíni javaslatát, hogy a 2006-os útfelújításokhoz kapott állami támogatás elszámolási problémáiról is tárgyaljanak. Az előterjesztő szerint akár félmilliárd forintnál is több pénzt fizethet vissza a főváros a hibás felhasználás miatt.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető javaslatára a témák gyorsabb tárgyalása érdekében elfogadták, hogy interpellációkkal most nem, csak januárban foglalkoznak.

Szikora Linda (Fidesz) felvetésére Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes közölte: januárban foglalkozik a közgyűlés a III. kerület azon kérelmével, hogy átvennék a fővárostól a Margit Kórházat.

A nap során, várhatóan a délutáni órákban dönt a közgyűlés több közszolgáltatás jövő évi díjáról, köztük a BKV 13 százalékos tarifaemelési javaslatáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását