2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem közölték az alapítvány tájékoztatóját

A Népszabadság és a Magyar Nemzet megtagadta a Gyermekrák Alapítvány tájékoztatójának közlését. A karitatív tevékenységet folytató civil szervezetek számára a támogatók megszólításának talán legfontosabb időszaka a személyi jövedelemadó 1%-okról történő r
2007. december 19. szerda 10:22 - Hírextra
 Nincs ez másként hazánk legnagyobb támogatottságú és a legtöbbet adományozó szervezete, a Gyermekrák Alapítvány esetében sem.

A Népszabadság c. napilap pontosan erre a kiemelt időszakra időzítette a Gyermekrák Alapítványt lejáratni szándékozó, valótlanságokat állító cikksorozatának közlését. A hitelesnek ítélt, de méltatlanul támadó írásokat a Magyar Nemzet is átvette és forrás-megjelöléssel le is közölte.

A Gyermekrák Alapítvány tisztességének és jó hírnevének védelme érdekében sajtó-helyreigazítási pereket indított a napilapok ellen. A Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla első-, illetve másodfokú ítéleteiben, több pontban helyreigazításra kötelezte a napilapokat, az ítéletek olvashatók a szervezet www.gyermekrak.hu c. honlapján.

A szervezet becsületbeli kötelességének érezte, hogy sajtóközlemény útján tájékoztassa az adományozókat a napilapok helyreigazítási kötelezettségéről.
A Népszabadság és a Magyar Nemzet azonban megtagadta a Gyermekrák Alapítvány tájékoztatójának közlését, ugyanakkor azon lapok, amelyek a lejárató kampányban nem vettek részt, szó nélkül hozták nyilvánosságra az Alapítvány tájékoztatóját, amely úgyszintén olvasható a szervezet honlapján.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását