2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az atomrakéták célpontjai lehetnek

Az orosz nukleáris töltetek potenciális célpontjává válhat Csehország és Lengyelország, ha az Egyesült Államok nem veszi figyelembe Moszkva szempontjait a tervezett rakétavédelmi rendszerrel kapcsolatban - jelentette ki hétfőn Nyikolaj Szolovcov tábornok,
2007. december 17. hétfő 20:46 - Hírextra
Az orosz Interfax hírügynökségnek adott interjújában a tábornok kifejtette, hogy a kelet-európai rakétapajzs csehországi és lengyelországi elemei fenyegethetik az orosz érdekeket. Szolovcov szerint ebben az esetben elképzelhető, hogy interkontinentális ballisztikus rakéták célpontjai lesznek a két országba tervezett amerikai létesítmények.

Az amerikai tervek szerint Lengyelországba tíz elfogó rakétát telepítenének, Csehországba pedig egy radarállomást, ezzel védve Európát és az Egyesült Államokat egy esetleges iráni rakétatámadástól. Az oroszok ellenzik a rendszert, szerintük az nem Irán, hanem Oroszország ellen épül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását