2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Karácsonyi koncert a koszovói katonáinknak

Karády Katalin Honvágy című dalával búcsúzott a magyar katonáktól Kapócs Zsóka egykori szépségkirálynő a pristinai Szent László táborban adott mintegy félórás koncertje végén szombaton este.
2007. december 16. vasárnap 21:59 - Hírextra
A honvédségnél hagyomány, hogy a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök karácsony alkalmából meglátogatja valamelyik külföldi missziót. Idén Koszovóra esett a választás - egyebek között azért is, mert jövő nyár végétől bővül a magyarok feladata. Meglepetésként Szekeres Imre honvédelmi minisztert ezúttal sztárvendégek is elkísérték útjára.

A karácsonyi ünnepségre felállított hatalmas sátorban a katonák eleinte csak visszafogott tapssal köszöntötték a vacsorát zenével kísérő Légierő Zenekar által előadott dalokat, de amikor a katonaruhába öltözött szőke Kapócs Zsóka a színpadra lépett és megkérdezte, levegye-e kabátját, azonnal felélénkült a közönség.

Az esti program Kovács Lázár, az RTL Klub mesterszakácsa és Kapócs Zsóka tombolahúzásával kezdődött. Többen a honvédelmi miniszter és a budapesti amerikai nagykövet segítségével megtöltött és elkészített pulykákat nyerték meg, más szerencséseknek viszont Zsókával együtt kellett elénekelniük például a Jég Dupla Whiskey-vel című dalt (a vacsora alatt alkoholt nem szolgáltak fel, így a hangulat fokozásához tényleg szükség volt az egykori szépségkirálynőre).

Kihúzták Szekeres Imre tomboláját is, neki a Szóljon hangosan az ének című dalt kellett elénekelnie, majd a katonák végre Zsókát is hallhatták szólóban. A miniszter az egyik dal közben visszatért a színpadra, és kipróbálta dobtudását.

Az amerikai katonák számára már megszokott, hogy a külföldi misszióban rendre meglátogatja őket egy-egy híres énekes. Ennek mintájára a Magyar Honvédség is azt tervezi, hogy a jövőben időről-időre magyar sztárok, zenekarok látogatják meg a katonákat, hogy néhány órára kapjanak egy kis "hazai" hangulatot.

Szombat délután a táborban Kovács Lázár segítségével készült el az ünnepi vacsora. A menü halászlé, vadpörkölt illetve mákos kalács volt. A finom vacsorán kívül ajándékot is kaptak a katonák: a miniszter gravírozott kést osztott ki minden egyenruhásnak.

A koncert körülbelül este tízig tartott, ugyanis a katonáknak korán nyugovóra kellett térni, hiszen többen közülük másnap korán kezdték a szolgálatot. A már öt hónapja Koszovóban szolgáló katonák január közepén térnek majd haza, a szentestét és a szilvesztert is a misszióban töltik, így számukra a mindennapok monotonságából kellemes kikapcsolódást jelentett a szombat esti koncert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását