2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szagot fogtak

Hamis diákbérletek után nyomoztak, de helyi kisboltok kirablását akadályozták meg a dunaújvárosi rendőrök. Az egyik bérleteket hamisító fiatalkorú lakásán, fegyvert, és lopott gépkocsialkatrészeket találtak a nyomozók. Mára az is bebizonyosodott, hogy a b
2007. december 13. csütörtök 16:15 - Hírextra
Két héttel ezelőtt a dunaújvárosi buszvezetők hamis bérlettel utazó diákokra bukkantak. A helyi kapitányság nyomozói nyolc 15 és 17 év közötti fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, és házkutatást tartottak náluk.
Az egyik fiatalkorú otthonában a szkenner és színes nyomtató mellett autóalkatrészeket, gépkocsiemblémákat és több mint ötven lopott kamion műszerfalat találtak a rendőrök, valamint előkerült egy kilencmilliméteres, második világháborús pisztoly is.

A fiatalkorú azt állította, hogy ismerősétől kapta a fegyvert. A felnőtt dunaújvárosi lakásán is házkutatást tartottak a nyomozók. Ott flóbert és gázpisztolyokat, légpuskákat és lőszereket találtak. Lefoglalták azokat, most szakértők vizsgálják, hogy melyik minősül engedélyköteles lőfegyvernek. Csalás, lopás, lőfegyverrel való visszaélés miatt nyomoz a kapitányság, valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezhet - mondta a Független Hírügynökségnek Budavári Árpád, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Azt még nem tudni, hogy a fegyverek bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e, de az bebizonyosodott, hogy a fiatalkorúak kisboltok kirablását tervezték. Az is kiderült, hogy a banda egyik tagja leütött és kirabolt két embert az utcán. Tettéért 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható- tette hozzá Budavári Árpád.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását