2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

George vagyok, alkoholista...

George Bush amerikai elnök alkoholizmusáról beszélt egy szerdán adott televíziós interjúban. Az elnök azután nyilatkozott az itallal kapcsolatos korábbi problémáiról, hogy kedden a Michigan University közzétette az amerikai tinédzserek drog-és alkoholfogy
2007. december 13. csütörtök 10:04 - Hírextra
A Michigan University reprezentatív felmérése szerint csökkent a tinédzserek drog- és alkoholfogyasztása az Egyesült Államokban, a kokain és a vényre kapható fájdalomcsillapítók használata viszont változatlanul magas: a gimnazisták 5,2 százaléka használ kemény drogokat a tavalyi 4,8 százalékhoz képest.

George Bush amerikai elnök a felmérés kapcsán sajtótájékoztatót tartott, ahol azt emelte ki, hogy 860 ezer tinédzserrel kevesebb fogyaszt drogokat, mint 5 évvel ezelőtt, ami 25 százalékos csökkenést jelent. A hallgatóság soraiban problémás tinédzserek is voltak. Bíztatásképp saját példáját hozta fel George Bush. Elmesélte, hogy 1986-ban egy súlyos italozás után döntött úgy, hogy másnaptól nem nyúl a pohárhoz. Attól kezdve nem iszik, húsz éve absztinens.

Másnap az ABC hírtévének adott exkluzív interjújában is meglepően őszintén, és az eddigieknél bővebben nyilatkozott Bush az egykori alkoholizmusáról. Elmondta, milyen belső harcot kellett vívnia az alkohollal. Ám ő került ki győztesen a harcból, mert ráébredt, hogy nem éri meg emiatt konfliktusba kerülni a családjával. Majd megjegyezte, jobb ember lett belőle, hogy feladta az ivást. Szerinte egyébként nem volt súlyos az esete, például soha nem járt négykézláb, amikor ivott. Mindezek ellenére nehéz megítélni, mennyire volt betege az alkoholnak.

A 2000-es elnökválasztási kampány visszatérő témája volt Bush alkoholizmusa és egyik balul végződött 1976-es incidense, amelynek során ittas vezetés miatt letartóztatták. Erről úgy nyilatkozott George Bush, hogy a barátai vitték bele az ivásba, akik nála sokkal súlyosabb esetek voltak, és végül az anonym alkoholisták közösségében kötöttek ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását