2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rendőrök és reformátusok: megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a református egyház - olvasható a rendőrség honlapjára szerdán feltett közleményben.
2007. december 5. szerda 19:32 - Hírextra

A közlemény szerint Bölcskei Gusztáv püspök, a magyarországi református egyházi zsinat elnöke és Bencze József, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője között lezajlott találkozón szó esett az egyház tulajdonában lévő műtárgyak fokozottabb, hatékonyabb védelme érdekében teendő közös lépésekről.

Az országos rendőrfőkapitány felajánlotta az egyház kezelésében lévő általános iskolák a rendőrségi bűnmegelőzési programba (D.A.D.A), illetve közlekedésbiztonsági kérdéskörbe való bevonását - olvasható a közleményben.

Az egyház megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja segíteni a rendőrség közlekedésbiztonsági-balesetmegelőzési, illetve kisebbségi programjainak hatékonyabb megvalósítását.

A közleményben foglaltak szerint a találkozón megállapodás született arról, hogy a határőrség és a rendőrség integrációját követően az idegenrendészeti szálláshelyeken, a menekültekkel való lelki törődés biztosítását az egyház intézményes módon tudja gyakorolni.

Bölcskei Gusztáv támogatta azt az elképzelést, hogy a rendőrség a Teve utcai székházában imaszobát kíván létrehozni, amelynek ökumenikus célú működtetéséhez az egyház is hozzájárul - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását