2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orbán nyert a minisztériummal szemben

Jogerősen pert vesztett szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Orbán Viktorral szemben abban a személyiségi jogi perben, amelyet a tárca indított a Fidesz elnöke ellen, amiért egy televíziós interjúban azt mondta: a
2007. december 5. szerda 11:51 - Hírextra

A másodfokú bíróság - az elsőfokú döntéssel egybehangzóan - arra az álláspontra helyezkedett, hogy az ellenzéki politikus a kifogásolt kijelentésekben véleményt mondott, amely nem ment túl a törvényes határokon.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke idén februárban, egy kereskedelmi televíziónak adott interjújában beszélt az említettekről.

Az igazságügyi tárca, mint a rendőrség irányításáért felelős minisztérium, ekkor bocsánatkérésére szólította fel a politikust, aki ennek nem tett eleget, és megismételte kijelentését.

A tárca ekkor bejelentette: személyiségi jogi pert indít Orbán Viktorral szemben, azt azonban első fokon július másodikán elvesztette.

Az ítélet kihirdetését szerdán némiképp elodázta, hogy a teremben tartózkodó tévéstábok több tagja vitába keveredett a bírónővel, aki annak ellenére nem engedte, hogy a tárgyaláson kép- és hangfelvétel készüljön, hogy a felek jogi képviselői ehhez hozzájárultak.

Az ítélet kihirdetését követően Schiffer András, aki a Társaság a Szabadságjogokért megbízásából képviselte az alperest, újságíróknak arról beszélt, egyfelől örül, hogy számukra kedvező ítélet született, másrészt úgy véli: tarthatatlan helyzethez vezet, ha a polgári törvénykönyv továbbra is ugyanúgy szabályozza a közhatalmi szervek bírálhatóságát, mint másokét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását