2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: építsünk hidat

Az a feladatunk, hogy hidat építsünk a régi és az új Magyarország között, mert a régi már, az új pedig még nem működik - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese pénteken Baján.
2007. november 30. péntek 22:49 - Hírextra

Annak a régi Magyarországnak, amely jól-rosszul működött, elkezdtük az átalakítását, és az az új Magyarország, amit szeretnénk felépíteni, ahol az emberek jobban élnek, ahol igazságosabbak a viszonyok, ahol nagyobb gazdasági teljesítmény van, ez az új Magyarország még nem működik - mondta a szocialista párt elnökhelyettese a párt Bács-Kiskun megyei elnökjelöltjeinek bemutatkozó fórumán mondott bevezetőjében.

Az MSZP elnökhelyettese szerint, az Alföldnek ez a régiója fontos bázis az MSZP számára, mert itt dőlhet el az országgyűlési választás sorsa.

Ha itt a baloldal új lendületet kap, több támogatót sorakoztat maga mögé és a következő választáson ez politikai voksokban nyilvánul meg, akkor az egész Magyarország politikai életét átírhatja - mondta Szekeres Imre.

Véleménye szerint, nagyszerű embereket jelöltek az MSZP megyei elnöki tisztére. Az új megyei vezetéstől azt várja, hogy január végéig készítsen olyan programot, amely a választásokig meghatározza a teendőket.

Bács-Kiskun megye tíz országgyűlési választókerületében 1998-as választások óta egyetlen jelölt tudott egyéni győzelmet aratni: Garai István 2002-ben a Kiskunfélegyháza központú választókerületben.

Alföldi Albert, a jelölőbizottság elnöke bejelentette, hogy a beérkezett javaslatok alapján Balogh László, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés korábbi elnöke, Brúszel László, a kecskeméti szervezet elnöke és Vári Gyula korábbi országgyűlési képviselő, egykori világbajnok vadászpilóta a jelölt a megyei elnöki posztra.

A jelöltek nyolc percben ismertették programjukat. Vári Gyula hangsúlyozta: a szocialista párt Bács-Kiskun megyében nincs jó helyzetben. Elmondta, hogy az MSZP-nek a megye 117 települése közül 78-ban nincs szervezete.

Balogh László kifejtette: az MSZP helyzete az országban és a megyében nem rózsás, de a legelőször megoldandó feladatnak azt nevezte, hogy az MSZP szerezze vissza becsületét a megyében.

Brúszel László, a csapatmunka és az összefogás párton belüli fontosságát és a társadalommal folytatandó párbeszédet hangsúlyozta beszédében.

A fórumon az egyik szocialista párttag felszólalásában kifejtette, hogy az egészségbiztosítás átalakítása az SZDSZ érdeke. Hangsúlyozta: a párttagokkal kellene a biztosítási rendszer átalakítását megbeszélni. Szívesebben venném, ha mi mondanánk ki: ha nem tetszik, mehetnek - mondta a felszólaló a koalíciós partnerre utalva.

Szekeres Imre a felvetéssel nem értett egyet, mert mint mondta, a választók 2002-ben úgy döntöttek, hogy koalíciónak kell vezetnie az országot. Hozzátette: ha nem tud megállapodni az MSZP és az SZDSZ, és felbomlik a koalíció, nincs lehetőség kormányalakításra, a kisebbségi kormányzás pedig kivitelezhetetlen.

Szekeres Imre hangsúlyozta: jó esélyt lát arra, hogy december 17-éig, az egészségbiztosítási törvény zárószavazásáig sikerül megállapodni a koalíciós partnerrel.

Az MSZP megyei vezetése a Zuschlag-ügy miatt lemondott, ezért december 9-én Kecskeméten az új megyei vezetőket választanak. A megyei elnökjelöltek három, a sajtó számára nyilvános vitafórumon mutatkoztak be a párttagok előtt Kecskeméten, Kiskunhalason és Baján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását