2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Minden nyitott kérdést rendeztek

A koalíciós pártok szakpolitikusai szerdán késő estig egyeztettek a biztosítási rendszert átalakító törvénytervezet még vitás kérdéseiről; az MR1-Kossuth Rádiónak csütörtökön nyilatkozó Horn Gábor (SZDSZ) szerint minden nyitott kérdést rendeztek.
2007. november 29. csütörtök 21:11 - Hírextra

A rádió Krónika című hírműsorában a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár azt mondta: fel sem merült, hogy a törvényjavaslatot visszavonják, vagy esetleg elhalasszák a szavazást róla.

"Minden nyitott kérdést sikerült az én értékelésem szerint megnyugtatóan rendeznünk, ezeket azonban nyilván még a két frakciónak is meg kell tárgyalnia" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a feszültséget okozó kérdésekben sikerült-e előrelépni, közölte: "én úgy látom, hogy feltétlenül".

A megbeszélésen jelen volt a kormányfő is, erősítette meg Horn Gábor a rádiónak.

Kökény Mihány (MSZP) a hírműsornak annyit mondott: ő is úgy értékeli, hogy gyakorlatilag mindenben sikerült kompromisszumot kötni.

A részletekről senki nem kívánt nyilatkozni, de a Krónika értesülései szerint megállapodtak arról hogy az üzleti biztosítók és más befektetők mekkora befolyást szerezhetnek az új pénztárak irányításában.

A tervek szerint ugyanis jövő januárban 22 egészségbiztosítási pénztárat hoz létre az állam, és ezek kisebbségi tulajdonrészét vásárolhatják meg a magánbefektetők.

Korábban az SZDSZ nagyobb, az MSZP kisebb beleszólást engedett volna a befektetőknek, a mostani megállapodás szerint a pénztárak igazgatóságának, felügyelő bizottságának és a közgyűlésnek a vezetőit is az állam nevezheti ki, viszont a kisebbségi tulajdonos adhatja a napi ügyeket intéző cégvezetőt.

A kompromisszumos javaslatokat hétfőn ismerheti meg a két frakció.

Az MSZP-s Szanyi Tibor a Krónikának azt mondta: "van valami fény az alagút végén (...) nyilvánvalóan még jó pár kérdés nyitott".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását