2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb edzők kaptak megbízatást

Újabb hat sportág, hét edzőpárosa, azaz 14 szakember vehette át az ifjú, valamint tapasztalt trénereket segítő úgynevezett Patrónus Program keretében diplomáját.
2007. november 27. kedd 17:38 - Hírextra

Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) sportszakállamtitkára hangsúlyozta, hogy a program elsődleges célja az edzői státuszok megteremtése mellett az edzői életpálya vonzóvá tétele, az utánpótlás-nevelésben résztvevő szakemberek anyagi megbecsülésének növelése és a korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező, nemzetközi szinten is eredményes versenyzők felnevelésére képes fiatal edzői kör kialakítása. Mindezek összhangban vannak az öt parlamenti párt által konszenzussal elfogadott Nemzeti Sportstratégia útmutatásaival.

A sport-szakállamtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet Utánpótlás Igazgatósága, valamint a sportági szakszövetségek együttműködésével létrehozott program révén a tapasztalt (patrónus) mesterek havi bruttó 90 ezer forint, az ifjú patronáltak pedig havi bruttó 200 ezer forint támogatáshoz jutnak, ezek közterheit a szakemberek egyesülete vagy szövetsége állja. A fedezetet a szakállamtitkárság biztosítja. Az állami támogatás teljes összege évi 80 millió forint, és összesen 21 sportág 23 edzőpárosa élhet a lehetőséggel úgy, hogy a kézilabda és a vívás "duplázhat", azaz e két sportág 2-2 párt nevezhet meg.

A Hold utcai székházban tartott keddi ÖTM-ünnepségen a szakszövetségek előzetes javaslatai alapján ezúttal az asztalitenisz, a birkózás, a kézilabda, ökölvívás, öttusa és ritmikus gimnasztika sportágban dolgozó, összesen 14 szakember vette át diplomáját.

Az első Patrónus-átadáson, augusztusban 15 sportág 16 edzőpárosa kapott megbízatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását