2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lassan híznak a finn nők

A finn nők átlagos testsúlya majdnem egy kilóval több, mint 2002-ben, de ennek ellenére ez a probléma elsődlegesen a férfiakat érinti. - erről jelentetett meg tanulmányt szerdán a Finn Közegészségügyi Intézet.
2007. november 26. hétfő 21:24 - Hírextra
Már 10 éve folyik egyenletes iramban a kilók gyarapodása, különösképpen a fiatalabb felnőtt korosztály esetében. - jelent meg abban a riportban, melyet az Intézet adott ki egy átfogó, a finnek egészségét 2002 és 2006 között vizsgáló kutatásról.

Mi értékesebb ételeket eszünk, de azokból sokat, sőt, rengeteget; ráadásul keveset mozgunk – mondta Erkki Varianen, a tanulmány szerzője.

Az elmúlt 5 év alatt a finn férfiak átlagosan 500 grammal lettek súlyosabbak, míg a nők 900 grammal. A legiskolázottabb réteg mutatta a legalacsonyabb testtömeg-indexet - mondta Vartianen.

Minden második finn nő normál súlyú, míg ugyanez az arány a férfiak esetében csupán háromból egy. Ez az eloszlás az Egyesült Államokhoz képes még mindig kiváló, hiszen ott minden második ember kövér, függetlenül attól, hogy nőről, vagy férfiról van szó.

A finnek többet esznek, de kevesebbet dohányoznak, mint 5 évvel ezelőtt, áll az átfogó közegészségügyi tanulmányban. Az is kiderült, hogy a vérnyomás-problémák csökkentek 1972 óta, de ez a csökkenés most megállt. Vartiainen szerint az alkohol fogyasztás viszont egyre növekszik. 2005 óta az alkoholizmus miatti halálozási arány vezet a 15 és 64 év közötti finn férfiak között.



Forrás: medipress.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását