2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Peer Gynt a Krétakörben

A Peer Gynt című előadás alkotóinak részvételével közönségtalálkozót tart szombaton a Krétakör Színház, amely jövő hétfőn játssza ötvenedik alkalommal a darabot - közölte a teátrum az MTI-vel. A közönségtalálkozót szombaton a 17 órakor kezdődő előadás utá
2007. november 23. péntek 15:15 - Hírextra
A színészek mellett jelen lesz Zsótér Sándor, az előadás rendezője és Schilling Árpád, a társulat művészeti vezetője is. A beszélgetés kiindulópontja a nemrégiben Budapesten vendégszerepelt, Peter Zadek rendezte Peer Gynt és a Krétakör-előadás egy-egy jelenetének összehasonlítása lesz.
A pénteken kezdődő Kortárs Drámafesztivál felkérésére a külföldi közönség számára a november 26-i és 28-i előadást angol felirattal játsszák.

A darabot 2005. október 14-én mutatta be a Krétakör, a Thália Színházzal közös produkcióként. A fordítás Kúnos László és Rakovszky Zsuzsa közös munkája. Az előadásban a Peer Gynt szerepét játszó Gyabronka József mellett Csákányi Eszter, Sárosdi Lilla, Nagy Zsolt, Láng Annamária, Péterfy Borbála, Rába Roland és Katona László szerepel.

A Mai Manó kávéházban ezen a héten már látható Lukács Zsolt fotókiállítása, amelynek képanyaga a Peer Gynt norvégiai vendégjátékán, ez év júniusában készült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását