2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Műgyűjtők éjszakája

Tél ide, havazás oda, mégis lesz Műgyűjtők éjszakája november 29-én a Falk Miksa utcában és a csatlakozó Balaton, Markó és Balassi utcai galériákban. Az immár hatodik képzőművészeti fesztiválon 24 galéria, műkereskedés és antikvitás tart nyitva egészen éj
2007. november 23. péntek 16:43 - Hírextra

Ahogy korábban, most is nemzetközi és magyar, antik és kortárs képző- és iparművészeti bemutatókkal, könyvismertetésekkel, valamint koncertekkel, filmvetítéssel várják a közönséget. Gyűjtőket és érdeklődőket, műbarátokat és azokat, akik éppen csak arra vetődnek.

Erre az alkalomra kilenc új kiállítással készülnek a résztvevő galériák. Már a szokásos programkezdés előtt egy órával, délután 4-től, egy figyelemkeltő, szociális érzékenységre apelláló pályázat legjobb darabjait lehet megtekinteni a Galeria White-ban. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány által lebonyolított gyermekrajz pályázat munkáival az alapítvány tevékenységére, a bajba jutott, kiszolgáltatott gyermekek megsegítésére kívánják felhívni a figyelmet. Az est folyamán még egy verniszázs lesz a Galeria White-ban, a kiállítás a 70-es 80-as évek magyar képzőművészeinek munkáiból válogat.

Az Erdész és Makláry Fine Arts annak a magyar származású Robert Marcelnek rendez kiállítást , akinek fekete-fehér fotóit tavasszal rekord áron, 800 ezer forintért vették meg egy aukción. Most múlt idéző párizsi felvételeit hozta el a fotós, költő, világutazó. Ugyanitt, a szintén Párizsban élő Major Kamill festő, grafikus dedikálja Fény+képek című új albumát.

Új tárlatot nyit a Múzsa Galéria a nemrég elhunyt Somogyi Soma László festőművész alkotásaiból, míg a Pintér Sonja Kortárs Galériában a magyar appropriation art-ot, a kisajátítás művészetét ismerheti meg a látogató. És itt nyílik Dialógus-labirintus címmel Ganczaugh Miklós kiállítása is. Az Európa Galéria az erdélyi születésű, Veszprémben élő Kádár Tibor új munkáinak ad helyet.

Jeges Ernőnek, a Szentendrei Festők Társasága egyik alapító tagjának érett kori alkotásait gyűjtötte egybe a Nemes Galéria, több eddig lappangó művet is felfedezve. A kiállítás címe, Párizs-Szentendre-Róma a művész munkásságának helyszíneire utal.

A Haas Modern Művészeti Galériában Drégely László emlékkiállításán bemutatják a művészről készült könyvet is. A galéria másik helyszínén, a Falk Miksa utca 13-ban a KUT-Klub összejövetelén a Képzőművészek Új Társasága művészcsoportról szóló beszélgetés részesei lehetnek az érdeklődők.
Három aukciós kiállítás is látható (Erdész és Fiai, Stereo Gallery, Ferenczi Enterior), s természetesen a már korábban megnyitott tárlatok is látogathatók.

A zenét Gerlóczy Zsigmond 12 éves zongoraművész, a Haas Daléria és a Grencso Bio Kollektív szolgáltatja. Míg a finom falatokról és innivalókról az utca vendéglői, kávézói gondoskodnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását