2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kedvezőbbek a túlélési értékek

A REVLIMID szájon át bevehető rákgyógyszer legújabb nyilvánosságra került klinikai adatai azt mutatják, hogy kedvezőbbek a túlélési értékek - a kiemelt amerikai és nemzetközi kísérletek eredményeit a New England Journal of Medicine-ben jelentették meg.
2007. november 23. péntek 19:49 - Hírextra
Brüsszel, 2007. november 23., péntek (MTI) - (Business Wire/OTS-) - Az Európai Mielóma Platform (EMP) üdvözli azokat az új kutatásokat, melyek az e heti New England Journal of Medicine-ben kaptak nyilvánosságot, és melyek eredménye az, hogy azok a korábban kezelt többszörös mielómás betegek, akik REVLIMID-ot kaptak dexamethasone-nal eddig példátlan, csaknem három éves átlagos túlélési arányt értek el, ami a leghosszabb átlagos túlélés, amit e betegcsoport esetében a Phase III kísérletek során valaha láttak. A megnövekedett általános túlélési eredmények mellett a két nagy, amerikai és nemzetközi klinikai kísérletben úgy találták, hogy azoknál a betegeknél, akik a szájon át alkalmazott gyógyszeres terápiában részesültek, kombinálva ezt a dexamethasone szteroid használatával, magasabb reagálási arányt, jobb betegséglefolyási időt és nagyobb reagálási időtartamot mértek, mint azoknál a betegeknél, akiket csak szteroidokkal kezeltek.

"Az EMP-t lelkesítik az új terápiák - mint a REVLIMID - azon lehetséges hatásai, amelyeket a kezelések a többszörös mielómás betegeknek jelenthetnek" - mondta Dr. Rolf Pelzing, az EMP elnöke. "Személyes tapasztalataim alapján is igazolhatom a REVLIMID pozitív hatásait. Az EMP reméli, hogy a folyamatban lévő kutatások ezekhez a nemzetközi kísérletekhez hasonlatosan tovább segítik majd a többszörös mielóma megismerését, és képessé teszik az egészségügyi szolgáltatókat arra, hogy birtokba vegyék azokat az eszközöket, melyek ahhoz szükségesek, hogy e megbetegedést krónikus, kezelhető állapottá változtassák".

A többszörös mielóma a plazmasejtek daganatos megbetegedésének ritka formája. Ez ugyanakkor a második leggyakoribb vérrák típus, ami Európában több mint 80 ezer, világszerte pedig 750 ezer embert érint egyidejűleg. Bár valaha az idősebbek betegségének tekintették, a többszörös mielóma egyre nagyobb számban fordul elő, és kerül diagnosztizálásra a fiatalabbak között is - a ma diagnosztizált betegek fele fiatalabb 60 évnél. A Celgene REVLIMID-ja (lenalidomide) a legújabb azon terápiák közül, melyeket újfajta gyógymódoknak hívnak, s melyek megváltoztatták a mielómás betegek kilátásait, és segítik őket abban, hogy tovább - és jobb életminőséggel - éljenek. A REVLIMID-et - kombinálva dexamethasone-nal - azon betegek számára engedélyezték az Egyesült Államokban és Európában is, akik már legalább egy korábbi terápián átestek.

Az EMP - a mielómás betegek érdekeinek képviseletében - részt vett azokon a megbeszéléseken, amely az európai engedélyezésről folyt, és folytatja a munkát a helyi felügyeleti hatóságokkal annak érdekében, hogy segítse a biztonságos helyi engedélyezést. Az EMP szorosan együttműködik a Nemzetközi Mielóma Alapítvánnyal (International Myeloma Foundation - IMF) és arra törekszik, hogy oktassa és megerősítse a mielómás betegeket szerte Európában. Az EMP a mielómás betegtámogató csoportok európai ernyőszervezete is. Összhangban alapvető motivációjának - "Betegek a betegekért " - szellemével, ez az egyetlen olyan pán-európai betegszervezet, amelyet a betegek és hozzátartozóik működtetnek a többi beteg érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását