2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Farkasházy berosált

Mivel nyissak? A sakk regényt a magyar sakkozók írják 150 éve, nekem csak elmondták, már aki tehette - mondta a pénteki könyvbemutatón Farkasházy Tivadar, akinek 32 figura - A sakk regénye címmel jelent meg kötete.
2007. november 23. péntek 15:00 - Hírextra
A pénteki sajtótájékoztatón a könyvben szereplő sakkozók közül többen is részt vettek, például Benkő Pál, Bilek István, Ivánka Mária, Kállai Gábor, Papp Márió, Polgár Judit és Rajcsányi Zita.

Farkasházy Tivadar mindegyikükkel elmeséltetett egy-egy érdekes történetet - amelyek a könyvben is megtalálhatók - például, hogy Polgár Lászlót a sakkszövetség bolondokházába akarta záratni, vagy Benkő Pál a magyarok ellen csak angolul ajánlott döntetlent.

A szerző a kötetben megszólaltatta még többek között Adorján Andrást, Lékó Pétert, Lilienthal Andort, a Polgár családból Polgár Lászlót, Polgár Zsófiát, és Polgár Zsuzsát, továbbá külföldi világklasszisokat is elért, úgy mint Szvetozar Gligoricsot, Viktor Korcsnojt, Vlagyimir Kramnyikot, Arshak Petroszjant vagy Borisz Szpasszkijt. Bobby Fisher "interjúja" a legrövidebb, csak a bemutatkozásig jutott a szerző.

A történetek mögött ragyogó pályafutások bontakoznak ki, mindez 500 oldalon, 200 kép és 26 játszma kíséretében. Azok a fotók, amelyek már nem fértek bele a könyvbe a www.farkashazy.hu/32figura című honlapon láthatók, illetve itt végigjátszható a 26 parti is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását