2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP-felszólítás a Fidesznek

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy ne sajátítsa ki a munkavállalói érdekképviselet demokratikus intézményét - közölte a szocialista párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel. A Fidesz továbbra is támogatja az emberek jogait védő békés és demokratikus törekvé
2007. november 22. csütörtök 15:47 - Hírextra
"Az MSZP nevében felszólítom a Fideszt, hogy a népszavazás után ne sajátítsa ki a munkavállalói érdekképviselet demokratikus intézményét is. A pártpolitikának el a kezekkel a független érdekképviseletektől!" - fogalmazott közleményében Nyakó István.

A pártszóvivő szerint a szerdai sztrájk utáni esti demonstráción és az azt követő rendbontás során bebizonyosodott, hogy a Fidesz az érdekvédelmi szövetségeket kihasználta, a munkabeszüntetést pedig csak ürügynek tekintette az "utcai radikalizmus újraélesztésére".

Nyakó István hangsúlyozta: a szakszervezetek árpádsávos radikálisokat kaptak a hátukba, amiért Orbán Viktort terheli a felelősség, mivel a Fidesz nemcsak támogatta, hanem szervezte is a tüntetést.

Kontur Pál, a Fidesz munkástagozatának elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: a Fidesz eddig is támogatta és ezután is támogatni fogja azokat a békés és demokratikus törekvéseket, amelyek az emberek jogainak megvédésére irányulnak.

Az ellenzéki politikus szerint az MSZP-nek az emberekkel van súlyos vitája, mert a kormány olyan döntéseket hozott, illetve készül meghozni, amelyekre nem kért és nem is kapott felhatalmazást az emberektől.

A vasútvonalak bezárása, a nyugdíjak 8 százalékos csökkentése és az egészségbiztosítás privatizációja mind-mind olyan felhatalmazás nélküli kormányzati intézkedés, mely tovább mélyíti a szociális válságot - írta Kontur Pál.

A Fidesz politikusa úgy vélte: lehet, hogy az MSZP számára szokatlan, de demokráciában az emberek szabadon élhetnek alkotmányos jogaikkal, így a vélemény-nyilvánítás, a sztrájk és a gyülekezés jogával is, ezért mélyen antidemokratikus az a gondolkodás, amely ezeket a jogokat el akarja vitatni az emberektől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. november 30. 19:31

Azért az "antidemokratikus gondolkodás" néhány markáns példáját éppen az Orbán-Torgyán kormány szolgáltatta. Napjainkban is éppen Orbán az, aki a parlamentáris demokráciát támadja, s az utcán akar kormányt dönteni.
Minden minimálisan tájékozott ember tudta 2006-ban, hogy a költségvetési egyensúlyt helyre kell hozni, ezt folyamatosan hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc is. (Arról nem is beszélve, hogy Orbánék gazdasági katasztrófát emlegettek, ugyanakkor ezerszer annyit ígértek, mint Gyurcsány.)
advocaatnak:
Könnyű most a Fidesznek kétszer nagyobbnak lenni, hiszen nem csinál semmit! Viszont eddig már kétszer megbuktak a választásokon, remélem harmadszor is elvéreznek.
advocaat
2007. november 29. 20:47
FELSZÓLÍTÁS??!

Az ellenzék KÉTSZER nagyobb pártjának?

Mintha Bedák hívná ki ERDEIT.....

Mert KÜLÖNBEN MILYEN SZANKCIÓVAL él a fura-elnökű belterjes nomenklatura???

Semmivel.
Inkább maradnának csendben, a CSAK HAZUDNI képes Nyakót meg vonultassák vissza: RÖHEJES!
legjobb
2007. november 22. 15:52
Remélem azt csak viccnek szántátok hogy 4,4% ma az infláció!!! Márpedig rengeteg szociális támogatást az infláció mértékéhez kell igazítani.(pl nyugdíj) Ezen kell gondolkodni, nem a Fidesszel foglalkozni!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását