2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem volt erős hatása a sztrájknak

Elmaradt az előre várttól a szerdai sztrájk hatása - mondta Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A szóvivő szerint alig lehetett érezni a munkabeszüntetést az országban, amelyben kevesebb, mint 10 ezren vettek részt.
2007. november 21. szerda 19:56 - Hírextra
A vasúti sztrájkban a több mint 11 ezer érintett dolgozóból, kevesebb, mint 4 ezren vettek részt, vagyis alig több mint egyharmaduk. A 173 ezer pedagógus kevesebb, mint másfél százaléka, tehát mindössze 2 és fél ezer nem vette fel szerdán a munkát. A 6500 oktatási intézményből 150-et érintett a sztrájk. Az egészségügyi ellátásban sem okozott problémát a munkabeszüntetés. A veszprémi kórházban 400 dolgozó sztrájkolt, vagyis az összes munkatárs egynegyede. Egyetlen gyógyszertárban sem állt meg a munka.

A munkabeszüntetés mindenhol békés volt, az emberek többsége csak a médiából értesült a sztrájkról, így a napi teendőikben ez nem okozott zavart. Az emberek többsége a nyugalmat, míg a szakszervezetek nagyobbik része a tárgyalást választotta a végső megoldás, a munkabeszüntetés helyett - fogalmazott a kormányszóvivő.

A szerda esti demonstráció már pártpolitika, aminek hatásaiért és következményeiért a szervezőket terheli a felelősség - tette hozzá Budai Bernadett.

A szerdai kormányülésen a jövő csütörtöki budapesti osztrák-magyar közös kormányülés témáiról is tárgyaltak. Az egyeztetésen egyebek mellett a Rába vízminőségének kérdése is szóba kerülhet - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását