2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gesztenyét árvereznek

Internetes árverésre bocsátott egy amszterdami férfi egy gesztenyét arról a fáról, amelyet egykor a nácik elől bujkáló Anne Frank nézegetett Hollandia második világháborús megszállása idején.
2007. november 21. szerda 12:25 - Hírextra

A 150 éves fát tavaly óta az a veszély fenyegeti, hogy ki kell vágni, mivel már olyan rossz állapotban van, hogy a 27 tonnásra becsült törzs bármikor kidőlhet. Bár a helyi környezetvédők szerint korántsem ilyen súlyos a helyzet, a város illetékesei mégis úgy döntöttek, hogy szerdán dűlőre kell vinni az elhíresült gesztenyefa ügyét.

Charles Kuijpers, aki a fallal körülvett kert mellett lakik, akkor határozta el, hogy a fa egyik termését elárverezi, amikor a hírekből értesült, hogy a matuzsálem sorsa hamarosan beteljesedik.

A "Neveld fel egy gesztenyéből a saját Anne Frank-fádat" elnevezésű licitálás kedden már több mint 10 ezer dollárnál (mintegy 1,7 millió forintnál) tartott.

"A gesztenyefánk teljesen virágba borult. Tele van levéllel és még szebb, mint tavaly" - jegyezte fel a zsidó származású kislány kortörténeti jelentőségű naplójában. Anne Frank szüleivel együtt két évet töltött egy amszterdami ház rejtekhelyén. 1944 augusztusában elárulták őket, és a megszállók az egész családot elhurcolták. Anne nővérével, Margottal a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg 1945 márciusában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását