2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Még drágítanák is az üzemanyagot?

Elgondolás szintjén már létezik a benzin jövedéki adójának emelési javaslata – írta a hétfői Magyar Nemzet Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkárának kijelentésére hivatkozva.
2007. november 19. hétfő 09:28 - Hírextra

Bár a kőolaj világpiaci ára magas, s ennek nyomán Magyarországon a benzin és a gázolaj ára is alaposan felment, a kormányban mégis felmerült, hogy esetleg emelnék az üzemanyagok jövedéki adóját.

– Ez egy alternatív elgondolás, de nincs döntés róla – idézi ennek kapcsán Felsmann Balázs szavait a Napi Gazdaság on-line kiadása.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára az energiahatékonyság unió felé vállalt növelése kapcsán beszélt erről az ICEG Európai Központ független kutatóintézet minapi konferenciáján. A tudósítás szerint kifejtette, hogy az energiahatékonyság növelése céljából egyebek mellett olyan ötletek merültek fel, mint a nagy fogyasztású háztartási gépek csereprogramja, az energiahatékony gépek adókedvezménye, a kazánfelújítási támogatás, a gépkocsik megengedett sebességének korlátozása vagy éppen az üzemanyag jövedéki adójának emelése.

Az utóbbi ötlet realitását növeli, hogy ennek az adónemnek három éve nem emelkedett a mértéke. Az persze igaz, hogy a jövedéki adó nem nőtt, az olaj és az olajtermékek ára viszont igen - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását