2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kétszáz napja tűnt el

Kétszáz nappal Madeleine McCann eltűnése után sem lehet tudni szinte semmi biztosat a négyéves brit kislány hollétéről. Május 3-a óta a McCann szülők gyakorlatilag minden nap a brit lapok címoldalán szerepelnek.
2007. november 19. hétfő 10:01 - Hírextra
A család által felbérelt spanyol magándetektívek vezetője, Fransisco Marco abszolút biztos abban, hogy Maddie él és bejelentette, nap mint nap szorul a hurok a kislány fogvatartói körül. A portugál rendőrök ugyanakkor azt mondják Maddie már meghalt, az ügy gyanúsítottjai pedig éppen a szülők.

A napokban újabb szemtanú jelentkezett, aki azt vallotta, hogy május 5-én, két nappal a kislány eltűnése után Lisszabonban látta, amint egy nő egy takaróba csavart gyereket átad egy férfinek, majd két különböző autóba ülve távoznak a helyszínről. A magánnyomozóknak sikerült kideríteni a férfi és a nő személyazonosságát és azt hajlandóak megosztani a rendőrséggel.

A portugál rendőrség legmagasabb rangú tisztje, Alipio Ribeiro megerősítette, hogy a hivatalos nyomozók egyelőre nem jutottak közelebb az ügy megoldásához. A portugál rendőrök szerint a kislány halott, az ügy gyanúsítottjai a szülők és egy Praia da Luz-ban élő brit, Robert Murat.

Gerry McCann egy nyáron készült videó naplóban arról számolt be, hogy szerinte napokig megfigyelték a családot, mielőtt elrabolták Madeleine-t. A férfi elmondta, rosszul van a tudattól, hogy valaki ott ólálkodott körülöttük és célba vette a lányukat. A 39 éves apa elmondta, szeretné visszafordítani az időt. Felesége, a 39 éves Kate hozzátette, hogy a kislány eltűnésének éjszakáján felelős és szerető szülők módjára rendszeresen ellenőrizték alvó gyerekeiket, utoljára este kilenckor.

A Daily Express című lap arról értesült, hogy a 39 éves Kate McCann nem hajlandó alávetni magát hazugságvizsgálónak Maddie eltűnésével kapcsolatban. A szülőknek egy brit szakértő, Don Cargill ajánlotta fel a segítségét jó hírük védelmében, akit sokkolt a visszautasítás. Szerinte a szülők tetteinek nagy része csupán szimpátia kiváltására irányuló PR-gyakorlat. A hazugságvizsgáló-tesztek eredményét brit és portugál bíróságok nem fogadják el. A család szóvivője, Clarence Mitchell szerint a szülőknek nincs szüksége a tesztre, hiszen igazat beszélnek.

Kate és Gerry McCann tagadja, hogy bármi közük lenne lányuk eltűnéséhez a portugáliai Praia da Luz-ban.

Madeleine McCann 200 napja tűnt el a portugáliai Praia da Luz-ban lévő apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását