2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ajándék a vízimentőknek

Víz alatt is "látó", úgynevezett szonár berendezéssel gazdagodott az egyik gyorséttermi hálózat jóvoltából a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület eszközparkja. A GPS-szel egybeépített, háromdimenzós készülék fotóminőségű képet közvetít.
2007. november 19. hétfő 18:16 - Hírextra
A berendezés használata - olvasható a vízi mentőszolgálat közleményében - nagyban meggyorsítja a búvárok számára a keresést, mivel a már feltérképezett és a GPS segítségével megjelölt helyeken kell vízbe szállniuk a kiemeléshez.

A székesfehérvári McDonalds-gyorséttermek 600 ezer forinttal járultak hozzá a mintegy 800 ezer forint értékű műszer beszerzéséhez.

A beépített GPS azt is lehetővé teszi, hogy a hajóval történő feltérképezés a jelölt objektumok kiemelése közben is megtörténjen.

Ehhez hasonló, bár nem ennyire nagy tudású készülékből csupán kettő működött eddig az országban - tudta meg az MTI munkatársa a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának képviselőjétől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását