2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ahmadinedzsád: olajfegyverhez nem nyúlunk

Az iráni elnök vasárnap azt mondta, hogy országa sohasem akarta az olajtermelést és -exportálást fegyverként használni. Az olajexportáló országokat tömörítő szervezet, az OPEC rijádi tanácskozásának egyik szünetében Mahmud Ahmadinedzsád ugyanakkor hozzáte
2007. november 19. hétfő 06:50 - Hírextra
A szaúdi fővárosban Ahmadinedzsád arról is beszélt, hogy szerinte "nem lesz háború a térségben". Ezt azért is hangsúlyozta, mert az olaj világpiaci árának rekordokat döntő emelkedését az utóbbi időben sokan azzal a fenyegető eshetőséggel magyarázták, hogy amennyiben az Egyesült Államok megtámadja Iránt, akkor Teherán leállíthatja olajexportját, illetve eltorlaszolhatja az olajkereskedelem legfontosabb vízi útvonalait.

Ahmadinedzsád röviden szólt arról az iráni ötletről is, hogy az OPEC-tagok a jövőben ne USA dollárban számolják az olajüzleteket. "A tanácskozáson megegyeztünk, hogy országaink külügy- és pénzügyminiszterei ebben az ügyben egyeztetnek és majd később térünk vissza rá" - mondta az iráni államfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását