2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Népszavazási kampányközpont nyílik

Népszavazási ügyfélszolgálatot és kampányközpontot nyitott a Fidesz Budapesten; a pénteki megnyitón Kósa Lajos, az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: a népszavazással a magyar emberek világossá tehetik a kormány számára, hogy mindennek van határa, nem le
2007. november 16. péntek 17:45 - Hírextra
"A népszavazás annak a lehetősége, hogy az ország világossá tegye, hogy nem lehet mindent velünk megcsinálni, hogy nem lehet bennünket becsapva az ellenkezőjét ránk erőszakolni, mint amire mi támogatásunkat adtuk a politikusoknak, legyen az bármely oldal" - fogalmazott a Kósa Lajos az Astoria közelében lévő népszavazási központban tartott sajtótájékoztatón.

A politikus szerint a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazással az emberek azt tudják mondani a kormánynak, hogy "eddig és ne tovább", bizonyos határokat nem lehet átlépni. Ugyanakkor úgy vélte: ha az emberek azt mondják majd, hogy nekik mindegy, akkor ez a kormány mindent meg is fog csinálni velük.

Hangsúlyozta: lehet, sőt szükséges nagy átalakításokat végrehajtani, de egy demokráciában, sőt egy puha diktatúrában sem lehet szembemenni az emberek akaratával. Ehhez képest a Kádár-rendszer is jobban figyelt az egyszerű emberek és a munkásemberek véleményére - jegyezte meg Debrecen fideszes polgármestere.

Szerinte nem arról van szó, hogy a három kérdés az adott ágazatok "leglényegét" jelenti, hanem ezek nyilvánvalóan szimbolizálják a kormány politikáját. Ezeket a szimbólumokat azonban nem a Fidesz, hanem Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány választotta, amikor a választási kampányban kikérték maguknak, hogy fizetőssé akarják tenni az oktatást és az egészségügyet - tette hozzá.

A Fidesz alelnöke kampányirodának, főhadiszállásnak nevezte a Kossuth Lajos utcában megnyitott népszavazási központot, míg Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója ügyfélszolgálatként jellemezte az irodát, ahol mindenki információkat, elfogulatlan tájékoztatást kaphat a három népszavazási kérdés ügyében. A Kossuth Lajos utcai helyiséget - amely régen cipőboltként funkcionált - Tarlós István szerint egy magánszemélytől bérlik.

A népszavazási kampány irányítója bejelentette, hogy eddig 1 millió 91 ezer aláírást gyűjtöttek össze népszavazási kezdeményezéseket támogató fideszes petícióhoz, és tovább gyűjtik az aláírásokat.

A politikus szerint eddigi kampánykörútjának tapasztalatai azt mutatják, hogy a központi hatalom arra biztatja az embereket, hogy ne menjenek el a népszavazásra. Kósa Lajos erről azt mondta: például a hárommillió példányban kinyomtatott Új Magyarország című kormányzati kiadvány üzenete is az, hogy felesleges elmenni a referendumra.

Deutsch-Für Tamás a megnyitón arra kérte az Országos Választási Irodát, hogy november 30-ig végezze el a hivatalos aláírásgyűjtő ívek ellenőrzését annak érdekében, hogy az Országgyűlés még decemberben döntést hozhasson a népszavazás kiírásáról, a köztársasági elnök pedig ennek megfelelően év végén, vagy 2008 elején kitűzhesse a szavazás időpontját
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását