2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Civil polgármester és a városimázs

Az egri önkormányzat kommunikációjának elősegítését, a város imázsának javítását szolgálja a város által működtetett médiát egybefogó Médiacentrum, illetve egy úgynevezett mini hírügynökségként működtetethető Hírklub kialakítása - közölte a város polgárme
2007. november 14. szerda 06:37 - Hírextra
Egyfajta médiatanács létrehozását tervezik a helyi média kiegyensúlyozottságának biztosítása érdekében. A 20 fős testület tagjainak kevesebb mint a felét delegálnák a pártok, a többiek az oktatás, a kultúra, a sport, vagy a kisebbségek helyi kiválóságai közül kerülnének ki - közölte Habis László.

Ily módon biztosítható helyben a médiabéke - vélekedett az önkormányzati vezető.

A helyi lokálpatrióta egylet jelöltjeként, jobboldali támogatással megválasztott polgármester emlékeztetett arra: a közgyűlés döntése szerint a Média Centrum működtetné a jövőben a Városi Televíziót, a műsorszünetekben futó képújságot, a Városi Újságot és a városi internetes portált.
Mindennek az a célja, hogy javítsák az önkormányzat és a város polgárai, illetve a városi és az országos média közötti kommunikációt - mondta Habis László.

Erős Péter, a polgármester média-tanácsadója arról szólt, hogy a városban képződő hírek feldolgozása érdekében létre kívánnak hozni egy egyfajta mini hírügynökségként a Média Centrum keretein belül működő Hírklubot.

Egyben arra kérte a fórumon megjelent vállalkozásokat, intézményeket, hogy jelöljék ki azokat a munkatársaikat, akik kapcsolatot tartanak a Hírklub keretében a Média Centrummal és továbbítják számára a híreket. Majd a médiacentrum eljuttatja ezeket feldolgozott formában a helyi és az országos médiához, például a Magyar Távirati Irodához.

Mindez azért szükséges, mert ma kevés pozitív tartalmú hír jelenik meg Egerről az országos médiában - mondta Erős Péter.

A közgyűlésben ellenzékben politizáló szocialisták korábban sajtótájékoztatón fejezték ki aggodalmukat a médiacentrum létrehozásával kapcsolatban. Nagy Imre a település korábbi szocialista polgármestere úgy vélekedett, hogy a döntés veszélyezteti a helyi média, különösen a Városi Televízió szerkesztőségi autonómiáját.

Egerben nyolc évi szocialista-szabaddemokrata városvezetés után választották polgármesterré az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal, a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók pártja és más jobboldali szervezetek is támogatták.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását