2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kajakkal Új-Zélandra

Két ausztrál férfi kajakkal akar eljutni Új-Zélandra. Az út 2200 kilométer, s a legkevésbé sem veszélytelen: egy próbálkozó már belehalt a kalandba. A két ausztrál kedden már neki is vágott az útnak, a 25 éves James Castrission és 24 éves társa, Justin Jo
2007. november 13. kedd 16:07 - Hírextra
A fiatalemberek akár 12 méteres hullámokkal is szembe találhatják magukat a tengeren. Hasonló rekordkísérletnek vágott neki 39 éves honfitársuk, Andrew McAuley, ő azonban február 9-én nyomtalanul eltűnt a tengeren. Az egyedül evező férfi 65 kilométerrel a cél előtt adta le utolsó vészjelzését.

Castrission és Jones becslése szerint 6-9 hetet vesz igénybe az út. "Elég izgatottak vagyunk" - mondta röviddel az indulás előtt Jones - "de most már elég elszánt vagyok, hogy elinduljunk" - fűzte hozzá. McAuley - akinek hajóját felborulva, a férfi nélkül találták meg - esetét Jones tragikusnak találta. "Mindent megtettünk, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk az ő esetéből" - mondta. A kettes kajak mindenesetre jóval nagyobb biztonságot nyújt, a két ausztrál pedig már négy éve készül a megmérettetésre. A felkészülésben alvásmegvonás és erősítő edzés is szerepelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását