2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

19 éves az SZDSZ

Nyílt levélben köszöntötték az SZDSZ alapítói a liberális pártot, 19. születésnapja alkalmából. Mint írják, 1988. november 13-án az állampárti diktatúra demokratikus ellenzékeként alapították meg az SZDSZ-t, és büszkék arra, hogy a párt 19 év elteltével t
2007. november 13. kedd 19:13 - Hírextra

Az SZDSZ jelenlegi vezetése nem adott ki nyilatkozatot az évfordulóval kapcsolatban, az interneten megjelent ugyanakkor egy másik levél is, amelyben ugyancsak az alapítókra hivatkozva az olvasható, hogy az SZDSZ eltávolodott alapértékeitől, és a mai SZDSZ egy zsaroló kis csoport lett.

A 17 alapító aláírásával elküldött egyik köszöntőben az olvasható, hogy az SZDSZ hű maradt alapelveihez, és bár a rendszerváltók nemzedékét fiatal, hivatásos politikusok váltották fel, a párt megőrizte nevét, szellemiségét, egységét és belső demokráciáját. Ellenzékben és kormánypártként egyaránt következetesen védi az emberi jogokat és a demokráciát, küzd a tiszta versenyre épülő szabad piacgazdaságért, szolidáris a kisebbségekkel, a hátrányos helyzetűekkel és a szegényekkel - olvasható az SZDSZ által továbbított levélben.

A köszöntőt: Ara-Kovács Attila, Dobrovits Mihály, Dornbach Alajos, Halda Alíz, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Juhász Pál, Kenedi János, Konrád György, Litván Györgyné Gál Éva, Pinczehelyi Éva, Pinczehelyi Sándor, Rajk László, Szalai Júlia, Vásárhelyi István és Vásárhelyi Júlia írta alá.

Ugyanakkor egy másik nyílt levél is megjelent az interneten, amelyet Kozák Gyula írt alá, de a szöveg az SZDSZ alapítóira hivatkozva többes számban fogalmaz. Eszerint pragmatikus akarnokok dominálják a pártot jelenleg, és a fiatal, hivatásos politikusok egy része semmiben sem különbözik a többi párt megélhetési, korrupt politikusaitól. Olyan új erőcsoportok jelentek meg, amelyek idegenek az alapítók szellemiségétől - fogalmaz a levél. Ha Solt Ottilia élne, köpne ránk. Ha Szabó Miki élne, köpne ránk - olvasható egyebek mellett a levélben.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását