2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Ferraritól a Hondához

Ross Brawn-t nevezték ki a Forma-1-es Honda csapatfőnökének hétfőn. A korábban a Ferrarival nagy sikereket elérő szakember november 26-án áll munkába.
2007. november 12. hétfő 14:52 - Hírextra

Brawn új munkaadójánál, elődjével, az igazgatóvá előlépett Nick Fryjal fog együtt dolgozni, és felelős lesz az autók tervezésért, kivitelezésért, valamint a műszaki-motorikus fejlesztésekért.

"Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk - nyilatkozott Fry. - Tudása és tapasztalata meghatározó lesz számunkra, vele versenyképesek lehetünk."

Ross Brawn technikai igazgatóként a Ferrarival 1999 és 2004 között hat egymást követő évben megnyerte a konstruktőri világbajnoki címet azután, hogy 1994-ben és 1995-ben a Benettonnál egyéni vb-elsőséghez segítette a tavaly visszavonult német Michael Schumachert.

"A Hondának van múltja a Forma-1-ben, komoly kihívás a számomra, hogy segíthetek a benne rejlő potenciál kiaknázásában" - jegyezte meg az egyéves kihagyás után visszatérő Brawn.

Eredménytelen szezont tudhat maga mögött a japán csapat: Jensen Button összesen hat pontot gyűjtött az évben, míg pilótatársa, Rubens Barrichello egyetlen egyet sem. A brit egy közelmúltbeli nyilatkozatában azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a csapatot, ha nem következik be jelentős javulás az autók műszaki állapotában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását