2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Horváth Ágnes az otthonszüléssel

Jövő hétre elkészül az otthonszülés szabályozásának tervezete - mondta az egészségügyi miniszter az RTL Klub Híradójának csütörtök reggeli kiadásában. Horváth Ágnes szerint amíg nem megfelelő a bábák képzése, addig egy szülészorvosnak kell levezetni a szü
2007. november 8. csütörtök 08:56 - Hírextra
Mivel az otthon szülő anyák is fizetnek elvileg TB-t, így ez a szolgáltatás járna nekik, nem kellene tehát fizetniük, ha saját lakásukban akarják világra hozni gyermeküket. A jövőben az otthonszülésről minden esetben értesíteni kell a kórházakat - tette hozzá a miniszter.

Horváth Ágnes beszélt arról is, hogy minden második-harmadik páciens alultáplált most az itthoni kórházakban, ez összefüggésben van a megbetegedésükkel, ezért is növelik csaknem duplájára december 1-jétől az egy betegre jutó napi 350 forintos étkezési pénzt. Ezzel együtt az ételek minősége is jobb lesz az ígéretek szerint.

Az étkezés javításához szükséges pénzt - közvetett módon - a vizitdíjból teremtik elő. A kórházakat folyamatosan ellenőrizni fogják az étkezés szempontjából is, ha hiányosságokat találnak, bírságol az Egészségbiztosítási Felügyelet - mondta a miniszter.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását