2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Drogos gyerekjáték

Betiltottak Ausztráliában egy gyerekjátékot szerdán, miután kiderült, hogy egyes részei a szervezetbe kerülve a bulidrogként is ismert GHB-vá alakulnak. Három gyereket korábban eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, miután lenyelték a 2007-ben az é
2007. november 7. szerda 23:34 - Hírextra
A játék gyártója, a Moose Enterprise önként vállalta, hogy azonnal visszavonja termékét a boltok polcairól, és arra szólította fel a szülőket, hogy vigyék el gyermekük közeléből a játékot. A gyártó közleményében elmondta, hogy a játékot egy nemzetközileg ismert kínai cég állítja elő, és egy sor független vizsgálaton esett át. A cég jelezte, hogy teljesen együttműködnek a hatóságokkal.

A Bindeez több száz kis gyöngyből áll, amelyeket egymáshoz rakva lehet különböző mintákat és képeket előállítani. Az egymáshoz illesztett gyöngyökre csak vizet kell spriccelni, amitől azok tíz perc után egymáshoz ragadnak, megtartva a kialakított mintát.

A kórházba került gyerekek ezeket a gyöngyöket nyelték le. Azóta már mindegyiküknek sikerült felépülniük.

A gyöngyökön található egyik kémiai anyag a gyomorba kerülve a folyékony ecstasy néven is ismert GHB nevű droggá alakul. Az altatóként, valamint depresszió illetve alkoholizmus elleni gyógyszerként is használt szer egyike a kedvelt partydrogoknak, az ecstasyhoz hasonló hatása miatt. Nagy mennyiségben fogyasztva szédülést, hányingert, eszméletvesztést és akár halált is okozhat. A legtöbb országban tiltják vagy szigorúan szabályozzák forgalmazását.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását