2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Adósodik el a lakosság

Sürgősen fel kell lépni a lakosság egyre nagyobb eladósodásával szemben - hívta fel a figyelmet szerdán egy brit jótékonysági szervezet. A Citizens Advice szerint ebben az évben csaknem másfél millióval több lakossági adósságüggyel kellett foglalkozniuk,
2007. november 7. szerda 18:37 - Hírextra
A Citizens Advice azzal vádolja a brit bankokat, hogy szabályosan beletaszítják az embereket az adósságba mert túl könnyen adnak nekik hitelt. A pénzügyi felügyelő szervek közben "szunyókálnak" - mondta Teresa Rerchard, a szervezet egyik igazgatója.

Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokhoz hasonlóan, szinte az életforma része az eladósodás. Az ügyfelek nagy része odafigyel arra, hogy törleszteni tudja tartozását. Sokan azonban nincsenek tisztában az eladósodottság mértékét felduzzasztani képes kamatos kamat fogalmával, és azt sem tudják, hogy mekkora maximális adósságot halmozhatnak fel fizetésükhöz képest úgy, hogy azt vissza is tudják fizetni.

Egyes adatok szerint a 2002 óta 47 százalékkal nőttek a hitelkártyás vásárlások, és a britek 1000 milliárd dollárnyi hitelkártya adósságot halmoztak fel.

A Citizens Advice szerint fokozottabb erőfeszítéseket kell tenni a pénzügyi ismeretek terjesztésére és a hitelfelvevők jobb informálására.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását