2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nívódíjas egriek

Szakképzési nívódíjjal tüntette ki az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság az egri Eszterházy Károly Főiskolát - jelentették be az oktatási intézmény hétfői sajtótájékoztatóján.
2007. november 5. hétfő 12:14 - Hírextra
A 14 millió forintot a munkaerő-piaci igényeket figyelembe vevő felsősokú szakképzése elismeréseként vehette át a főiskola - közölte Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes.

A testület az öt pályázó közül egyedül az egri intézményt látta érdemesnek a szociális és munkaügyi miniszter által alapított nívódíjra - tette hozzá.

Kis-Tóth Lajos elmondta, hogy a főiskola jelenleg, 800 hallgató részvételével, 11 négy féléves időtartamú felsőfokú szakképzési kurzust működtet.

Ugyanakkor fontos szempont volt a díj odaítélésekor, hogy az intézmény az oklevelek átadása után is nyomon követi a hallgatók munkaerő-piaci helytállását és ez alapján alakítja tovább a képzési struktúrát - hangsúlyozta a rektorhelyettes.

Közlése szerint az elnyert összeget a tananyagfejlesztésből, illetve a munkaerő-piaci kapcsolattartásból részt vállaló oktatók jutalmazására szánják.

Ugyanakkor hordozható számítógépeket is vásárolnak, amelyet pályázat alapján nyerhetnek majd el a szakképzésben részt vevő hallgatók - mondta Kis-Tóth Lajos.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását