2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MDF javaslat a civileknek

A Magyar Demokrata Fórum hatpontos javaslatot tesz a civil szervezetek megerősödése érdekében, s amennyiben ezt a kormányoldal támogatja, megfontolja a kormányfő e téren tett javaslatainak támogatását - mondta Pettkó András, a párt országgyűlési képviselő
2007. november 3. szombat 13:16 - Hírextra
Az MDF szerint létre kell hozni egy egységes civil adatbázist; a cégek mintájára ki kell szűrni a ténylegesen nem működő civil szervezeteket; és - az átláthatóság érdekében - átjárhatóvá kell tenni a bíróságok informatikai rendszereit - közölte Pettkó András.

Hozzátette: a miniszterelnök által kezdeményezett honlapon legyen egy keresőrendszer, amelynek segítségével meg lehet tudni az egyes civil szervezetek pontos támogatási összegeit, a vezetői átfedéseket.

Lasztovicza Gábor hozzátette: a hatpontos javaslat részeként fontosnak tartják, hogy az összeférhetetlenségi szabályokat terjesszék ki a pártok ifjúsági szervezeteinek vezetőire is. Emellett fontos, hogy létrejöjjön egy legális és kiszámítható támogatási rendszer a pártok ifjúsági szervezetei számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását