2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Minél több szoba, minél olcsóbban

Egyre kisebbek az új építésű lakások, viszont egyre többet építenek ezekből. Új lakást venni ma már egyébként nem feltétlenül jó üzlet. Vannak ugyanis olyan ingatlanok, amelyek az értéke nem nő, hanem csökken - számolt be az RTL Klub Híradója.
2007. november 2. péntek 22:42 - Hírextra
Két ellentmondó, de fontos tulajdonsága van a könnyen eladható új lakásnak: minél több szoba van benne, és nem kerül többe 15 millió forintnál. 15 millió forintig egy új lakás illetékmentes, sokkal több a kedvezmény, és hitelt is könnyebb felvenni rá - mondják az ingatlanpiaci szakemberek. És még egy érdekes dologra hívják fel a figyelmet: az alapterületek csökkenése mellett nő a szobák száma. Már 40 négyzetméteres lakásból is létezik egy plusz két félszobás.

Ma egy átlagos új építésű lakás Budapesten 52, országosan pedig 82 négyzetméter. A szakemberek szerint a nagyobb, vagyis drágább lakásokra az embereknek nincs pénzük, a kisebb lakások viszont jól fogynak.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a megszorítások ellenére 2007-ben 10 százalékkal több lakásra adták meg a használatbavételi engedélyt, mint 2006-ban. Nem csak a befejezett lakásokból van több, építkezni is sokan akarnak. Lakásépítési engedélyt idén eddig 5 százalékkal többen kértek, mint tavaly.

Ingatlant vásárolni ma már egyébként nem feltétlenül jó üzlet. Vannak ugyanis olyan lakások, amelyeknek az értéke évente csak körülbelül 4-5 százalékkal nő, máshol viszont ez az arány akár 15 százalék is lehet. Az infláció idén 8 százalék körül lesz, vannak tehát, akiknek nem többet, hanem kevesebbet ér a lakásuk, mint egy évvel ezelőtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását