2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lehet békés megoldás sertés-ügyben

Lát esélyt a sertéságazatban kialakult válság békés megoldására a Magyar Sertéstartók Szövetsége. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) tervezett tüntetése mellett a sertéstartók is fontolgatják a demonstrációt, de nem bizt
2007. november 1. csütörtök 15:56 - Hírextra
Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a sertéságazatban most a túlélés a kérdés. A szövetség tárgyal a pénzügyi és a földművelésügyi tárcával. Segítséget várnak az államtól azok számára, akik meg tudják fogalmazni, mik a terveik, és akarnak harcolni azért, hogy helyük legyen az Európai Unió gazdaságában.

A szövetség az ágazat összes érdekeltjével együtt részt vesz hétfőn a Vágóállat és Hús Terméktanács elnökségi ülésén, ahol megtárgyalják, szükség van-e demonstrációra. A konkrét teendőkről november 9-én, a sertéstenyésztőknek tartott konferencián is szó lesz. Nem kizárt, hogy a MOSZ-szal összefogva november 15-én, vagy azzal a sztrájkkal párhuzamosan tartanak demonstrációkat, ám lehet, hogy erre nem lesz szükség - tette hozzá Sákán Antal.

A szövetség elnöke szerint a sertéságazat helyzetéért a kereskedelem is felelős. A kereskedőknek ugyanis azon a húson van jelentős hasznuk, aminek előállításán a termelőknek veszteségük. Ha tüntetés lesz, élelmiszerláncok üzleteinél is demonstrálnak majd, mert a vásárlók figyelmét is fel akarják hívni a visszásságokra. A fogyasztói áremelkedések hátterében ugyanis korántsem csak a sertéstenyésztők növekvő költségei állnak, hanem az, hogy többek között a kereskedők sem akarnak osztozni a termelőkkel a hasznon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását