2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A rocklegenda Magyarországon

A hatvanas-hetvenes évek rocklegendája, a Deep Purple kedden este a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. A brit együttes a Rapture of Deep című album európai turnéja keretében érkezik a magyar fővárosba - tájékoztatta a koncertet szervező Showt
2007. november 1. csütörtök 10:47 - Hírextra

A Deep Purple a horvátországi Splitből érkezik Budapestre, s a koncert után Ausztriába utazik tovább, majd Graz után több olaszországi és franciaországi fellépéssel folytatja európai turnéját.
Az együttes jelenlegi összeállításában - Don Airey (billentyűsök), Ian Gillan (ének), Roger Glover (basszusgitár), Steve Morse (gitár) és Ian Paice (dob) - tavaly februárban lépett fel legutóbb Budapesten, s korábban ötször koncertezett már magyar közönség előtt.

A Deep Purple a hatvanas évek óta a hard rock élenjáró zenekara, a Led Zeppelinnel és a Black Sabbath-tal együtt sokan a heavy metal egyik előfutárának tartják. Az együttes lemezeiből máig világszerte több mint 100 millió fogyott.

A Deep Purple megalakulása óta eltelt csaknem negyven év során sokszor változott az együttes összetétele. Ian Paice soha nem hiányzott a felállásból, s Ian Gillan, Jon Lord és Roger Glover is többnyire a Deep Purple-ben zenélt. Megfordult a zenekarban Ritchie Blackmore, Rod Evans és a Magyarországon szólóban többször fellépő Glenn Hughes is. A Deep Purple 1976 és 1984 között szüneteltette működését.

Lemezeik közül a The Book of Taliesynt, a Deep Purple-t, a Concerto for Group and Orchestrát (az első rocklemez, amelyen szimfonikus zenekar működött közre), az In Rockot, a Fireballt, a Machine Headet, és a Smoke on the Watert tartják a legkiemelkedőbbnek. A Rapture of Deep című albumuk tavaly jelent meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását