2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vizsgálóbizottság kell

Az MSZP győri frakciója vizsgálóbizottság felállítást kezdeményezi az önkormányzat gazdasági bizottsága által fideszes politikusok cégeinek megítélt támogatások miatt. Ezt a szocialista párt győri szervezete közölte szerdán az MTI-vel.
2007. október 31. szerda 18:14 - Hírextra

Az MSZP nem fogja hagyni, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, a győri önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke kitérjen a személyes felelősség elől - olvasható a közleményben.

A győri szocialista frakció ezért vizsgálóbizottság felállítást kezdeményezi, amelynek feladata az önkormányzat által kötött szerződések, megállapodások, támogatások felülvizsgálata lenne.
Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke kedden azt mondta, a győri önkormányzat gazdasági bizottsága, amelyet Szijjártó Péter vezet, súlyos milliókat ítélt meg fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek. Neupor Zsolt elmondta: a gazdasági bizottság két tagja - Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke és Velin Csaba, aki Győrben többször is elindult a választásokon a Fidesz színeiben - dolgozta ki a pályázat szempontrendszerét, amelynek alapján saját, illetve családjuk tulajdonában lévő cégek nyertek a pályázaton.

Németh Zoltán, a Fidesz győri elnöke válaszában szánalmas és nevetséges lejáratási kísérletnek nevezte a szocialisták állításait, amelyekkel - mint mondta - Szijjártó Pétert akarják besározni.
A győri Fidesz elnöke kitért arra, hogy ugyanezen pályázati kiírás alapján 2006-ban, még az MSZP-SZDSZ közgyűlési többség idején is kapott 500 ezer forintos támogatást a Radnóti Ákos érintettsége miatt most kifogásolt cég. Németh Zoltán ugyanakkor arról is beszélt, hogy ebben az időszakban egymillió forintot nyert a Szenior 2003 Kft., amelynek ügyvezetője a szocialisták önkormányzati képviselőjelöltje volt 2006-ban, édesapja pedig a gazdaság bizottság tagja. Szintén - 600 ezer forintot - nyert a KIR Kft., amelynek ügyvezetője a szocialista képviselő Kun András fia - tette hozzá.

Az MSZP győri szervezete szerdai közleményében a KIR Kft.-nek megítélt támogatás kapcsán azt írta, a támogatások megítélése és jóváhagyása nem tarozott Kun András hatáskörébe, sőt, a megítélt 600 ezer forintot sem vette fel a cég.

A győri szocialisták szerint az is tény, hogy a Senior 2003 Kft. ügyvezetőjének édesapja 2002 és 2006 között tagja volt a gazdasági bizottságnak, de a támogatásokat nem ez a bizottság osztotta el, hanem a jobboldali többségű idegenforgalmi bizottság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását